Dodjela nagrada "Josip Tabak" u petak 25. rujna 2020. u 19 sati!

S veseljem Vas pozivamo na Godišnju skupštinu Društva hrvatskih književnih prevodilaca u petak, 25. rujna u 18.00 sati u kazalištu Mala scena, Medveščak 2, na kojoj ćemo, uz ostalo, i uručiti nagrade za najbolje prijevode u protekloj godini te nagradu za životno djelo.

Dodjela nagrada održat će se u 19.00 sati nakon radnog dijela Skupštine.

Dobitnik nagrade "Josip Tabak" za životno djelo je Tonko Maroević, izuzetno cijenjen i nagrađivan prevoditelj zahvaljujući kojem hrvatski čitatelji mogu uživati u vrhunskim prijevodima ponajviše poezije s talijanskog, španjolskog, katalonskog, francuskog, slovenskog, latinskog i galješkog.

Zrinka Blažević dobitnica je godišnje nagrade za prijevod poezije P. Ritter Vitezović - Dva stoljeća uplakane Hrvatske (Matica hrvatska).

Dobitnik godišnje nagrade za prijevod proznoga djela je Dalibor Blažina za prijevod proznog djela  S. I. Witkiewicz – Nezasitnost (Disput).

Dobitnik nagrade za prijevod publicistike je Andy Jelčić za prijevod M. Rauchensteiner - Prvi svjetski rat i kraj Habsburške Monarhije 1914–1918. (Matica hrvatska).

Dodjelu nagrade proslavit ćemo uz prigodan domjenak koji će nam biti i prilika za ponovno druženje, naravno, uz poštovanje svih mjera.

 Podijeli na društvenim mrežama