Jelena Svilar REDOVAN ČLAN

 Životopis

Rođena 25.05.1974. u Zagrebu. Diplomirala komparativnu književnost i opću lingvistiku na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 

U profesionalnom životu radi kao novinarka, književna prevoditeljica, scenaristica, kulturna kritičarka i glazbena urednica i voditeljica na radiju. 

Kao novinarka i kulturna kritičarka surađuje s brojnim nezavisnim portalima (Novosti, Fraktura, Ravno do dna), te kao povremena suradnica na HRT.  

U scenarističkom radu surađivala na brojnim TV serijama, te napisala dvije autorske serija (Ponos Ratkajevih, Dome slatki dome), napisala kratki film Easter Eggs koji se 2012. našao u konkurenciji za najbolji kratki film na Tribeca Film Festivalu u New Yorku, te pobijedio na Mexico Film Festivalu. Autorica je dramskog teksta  Dream of life, predstave o Patti Smith koju je za kazalište Hotel Bulić režirao Ivica Buljan. 

Književnim se prevođenjem bavi od 2018., a surađivala je s Nakladom Neptun i Nakladom Znanje. Dosad je prevela devet romana (deseti je u pripremi), te jednu dramu za Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu. 

 Bibliografija

 Jezici

engleski  hrvatski

Kontakt