Predstavljanje romana Federice Marzi, "Moj dom negdje drugdje", četvrtak 18. 1. u 18 sati, Booksa, Martićeva 14d, Zagreb

Pozivamo vas na predstavljanje romana "Moj dom negdje drugdje" talijanske književnice Federice Marzi (u prijevodu Lorene Monice Kmet) u četvrtak 18. siječnja u 18 sati u Booksi, Martićeva 14 d. Razgovor o knjizi s Federicom Marzi vodit će Ivan Sršen.
Mlada Bosanka Amila i Norina iz obitelji istarskih ezula žive u Trstu, amblematskom pograničnom gradu, mjestu utjecanja i dramatičnih rastanaka. Jednoga im se ljeta životi prepleću i iz tog susreta nastao je roman koji pripovijeda o velikoj mladenačkoj ljubavi, suparništvu među dvjema ostarjelim sestrama odvojenim emigracijom, o traganju za korijenima i uvijek mogućem novom početku.
Federica Marzi rođena je u Trstu 1974. godine, gdje i danas živi. Doktorirala je talijanistiku na Sveučilištu u Trstu i Sveučilištu Heinricha Heinea u Düsseldorfu s tezom o književnosti talijanskih emigranata u Njemačkoj. Doktorat je preradila i objavila u knjizi "U stranoj zemlji" ("In terra straniera", 2014.). Njezine kratke priče objavljivane su posljednjih godina u raznim antologijama i časopisima, a pozornost hrvatske književne javnosti privukla je 2016. godine kada je na Forumu Tomizza u Umagu dobila nagradu Međunarodnog književnog natječaja Lapis Histriae za kratku priču "Pukotine" ("Crepe").Federica Marzi trenutno boravi u prevoditeljskoj rezidenciji DHKP-a u Zagrebu.
Dobrodošli!

 Podijeli na društvenim mrežama