Lora Tomaš REDOVAN ČLAN

 Životopis

Lora Tomaš (Zagreb, 1981.) magistrirala je indologiju i anglistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te rodne studije na Srednjoeuropskom sveučilištu u Budimpešti.

Objavila je roman Slani mrak  (Hena com, 2020.), koji je osvojio nagradu Slavić Društva hrvatskih književnika za najbolji prvijenac.

Suuredila je i suprevela (s engleskog, hindskog i urdskog) dvije antologije indijske kratke proze i poezije – Popodnevni pljuskovi: Izbor iz suvremenog indijskog ženskog pisanja (V.B.Z., 2011.) i Lotosi od neona: Indijski autori o gradovima i drugim ljubavima (Studio TiM & Indijski kulturni centar, 2017.). 

Prevodila je za Hrvatsku radioteleviziju, s engleskog i hindskog jezika. Nekoliko je godina provela u južnoj Aziji i pisala za tamošnje publikacije (Himal Southasian, Deccan Herald, Fountain Ink, Herald Goa, Tehelka, The Sunday Guardian, Mint, The Hindu, The Hindu Business Line, The Times of India, JetWings). Radi kao književna prevoditeljica, profesorica engleskog i hindskog jezika te novinarka.

Članica je Hrvatskog društva pisaca.

 Bibliografija

 Jezici

engleski  hrvatski hindi  hrvatski hrvatski  engleski urdski  hrvatski