Ana Knežević REDOVAN ČLAN

 Životopis

Moje ime je Ana Knežević.

Rođena sam u Šibeniku, 11. kolovoza, 1981.

U Šibeniku sam završila Gimnaziju Antuna Vrančiča (opći smjer), a u Zagrebu na Filozofskom fakultetu diplomirala anglistiku (profesorski smjer).

Kao apsolventica počela sam raditi u školi stranih jezika Tekoma, gdje sam predavala engleski jezik. Od 2006. do 2009. radim isprva kao koordinatorica projekata, a s vremenom i kao mlađa urednica u nakladničkoj kući MATE d.o.o.

Jedno vrijeme radim kao predavač poslovnog engleskog u agenciji HalPet, u Zagrebu.

Od 2010. počinjem raditi u prosvjeti te nakon rada u nekoliko osnovnih i srednjoj Graditeljsko tehničkoj školi u Zagrebu, od siječnja 2015. trajno sam zaposlena u I.OŠ Dugave, kao profesorica engleskoga jezika.

Od 2019. aktivno se bavim i književnim prevođenjem. Do sada sam samostalno prevela 11 naslova i jedan u suradnji s kolegama. Trenutno radim na svom trinaestom književnom prijevodu i neizmjerno uživam u poslu koji radim. Surađujem ponajviše s izdavačkom kućom V.B.Z., a po jedan naslov prevela sam za Znanje i Sonatina nakladu.

Živim i radim u Zagrebu, udana sam i majka desetogodišnje djevojčice i jednogodišnjeg dječaka.

Strastveni sam ljubitelj književnosti, umjetnosti, pop kulture, filmofil i audiofil, sa širokim spektrom zanimacija i područja interesa.

Iako uživam u svom nastavničkom poslu, prevođenje je ipak moja prva ljubav, možda u budućnosti i moja primarna djelatnost.

 Bibliografija

 Jezici

engleski  hrvatski hrvatski  engleski

Kontakt