Tribina Litterarum translatio

ponedjeljak 17. svibnja na redu je treća ovogodišnja tribina iz niza Litterarum translatio.

U zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici „Bogdan Ogrizović“ (Preradovićeva 5) s početkom u 18.00 sati u središtu pozornosti bit će naš uvaženi književni prevodilac, kazalištarac i književnik Pero Mioč.

Riječ je o uglednom književnom prevodiocu s poljskoga i još nekih slavenskih jezika koji je svoj profesionalni radni vijek uspješno oblikovao kao kazališni režiser, glumac i ravnatelj, a značajan je trag ostavio i na hrvatskom književno-prevodilačkom obzorju. O svim ovim oblicima njegova umjetničkog djelovanja s njim će razgovarati moderator i osmislitelj ove tribine Sead Muhamedagić. Čut ćemo ovom prilikom ulomke iz Miočevih književnih prijevoda kao i iz njegova vlastitoga književnog stvaralaštva.

Stoga vas, drage kolegice i kolege, u ime organizatora ove tribine radosno pozivam da nam se uz pridržavanje aktualnih epidemioloških mjera (obavezno nošenje maske, dezinfekcija ruku i  upisivanje na listu posjetitelja na ulazu u knjižnicu) ovaj put i uživo pridružite, a opuštena ugođajnost i neobičan literarni užitak ni ovaj put nedvojbeno neće izostati.



Ovaj program se realizira u Godini čitanja, a financijski ga podržavaju Ministarstvo kulture i medija te Grad Zagreb. 



 Podijeli na društvenim mrežama