Tribina Litterarum translatio

U ponedjeljak 2. prosinca na redu je peta i ujedno posljednja ovogodišnja tribina iz niza Litterarum translatio.            

U zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici „Bogdan Ogrizović“ (Preradovićeva 5) s početkom u 18.00 sati u središtu pozornosti bit će naša uvažena članica i književno-prevodilačka kolegica Irena Gavranović Lukšić.

U razgovoru s moderatorom tribine kolegica Gavranović Lukšić, naša jedina klasična filologinja koja je svoju izobrazbu stekla u Grčkoj, odabranim će nas primjerima iz svojih književnih prijevoda povesti u ugođajnost kod nas recepcijski još uvijek nedovoljno zastupljene (novo!)grčke književnosti. Bit će između ostaloga govora i o specifičnim relacijama između (staro!)grčkog jezika kojim su pisali znameniti filozofi poput Aristotela i Platona i književni velikani kao što su Homer, Eshil, Euripid i Sofoklo te našoj kolegici posebice bliskoga suvremenog grčkog jezika s kojega je hrvatski prijevodni korpus obogatila zapaženim književnim prijevodima.

Stoga vas, drage kolegice i kolege, u ime organizatora ove tribine radosno pozivam da nam se pridružite, a osebujna ugođajnost i nesvakidašnji literarni užitak ni ovaj put zasigurno neće izostati.

 Podijeli na društvenim mrežama