Nikolina Jovanović REDOVAN ČLAN

 Životopis

Zanrovi


b) Nebeletristiku: s hrvatskog na engleski jezik prevodim djela važna za hrvatsku kulturu i umjetnost: monografije o hrvatskim umjetnicima i umjetnosti, kataloge i monografije umjetničkih izložbi za galerije i muzeje (Galerija Klovićevi dvori, Muzej za umjetnosti i obrt, Muzej suvremene umjetnosti, Arheološki muzej itd.), umjetničke kritike, monografije iz povijesti hrvatske kulture i umjetnosti, materijale za europske kulturne projekte (Adriatic Phare, Muzeji bez granica)


Zivotopis


Rođena sam u Zagrebu 1946.g. Školovala sam se u Zagebu. Engleski mi je materinji jezik, a prevođenjem se bavim od 1967.g.


Bibliografija


Branka Stipančić, Josip Vaništa ? The Time of Gorgona and Post-Gorgona, monografija, Kratis d.o.o., Zagreb, 2007.
Bratislav Lučin (ur.), The Marulić Reader (?Instruction on how to Lead a Virtuous Life?, ?Evangelistary?, ?Dialogue about Hercules?), Književni krug Split, Split, 2007
Nikola Jakšić (ur.), Kiparstvo u zadarskoj nadbiskupiji od 16. do 20. stoljeća, Nadbiskupski ordinarijat u Zadru, Zadar, 2007.
Nina Gazivoda, Vila Frangeš, monografija, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba, Pop & Pop, Zagreb, 2008.
Koraljka Jurčec Kos (ur.), Drugi hrvatski bijenale ilustracije, Galerija Klovićevi dvori, Zagreb, 2008.


U pripremi:
Akademska Crkva sv. Katarine u Zagrebu, monogafija, izdavač Institut za povijest umjetnosti
knjige iz serije Hrvatska i Europa, izdavač: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti


Uzorak

 Bibliografija

 Jezici

hrvatski  engleski