Snježana Husić REDOVAN ČLAN

 Životopis

Životopis


Diplomirala je talijanistiku i komparativnu književnost u Zagrebu te kao stipendist Scuola Normale Superiore u Pisi boravila na trogodišnjem usavršavanju iz talijanske književnosti (1994-1997).

Godine 1998. dodijeljena joj je Nagrada Nencia Quinto zaklade Premio Internazionale Galileo Galilei za doprinos u promicanju talijanske kulture i umjetnosti izvan Italije. Radila je kao glavna redaktorica hrvatskog izdanja časopisa Colors (1997-2003) te kao urednica beletrističkog i lektirnog programa u izdavačkoj kući SysPrint iz Zagreba (1999-2004). Članica je Uredničkog kolegija i suvoditeljica talijanističke prevodilačke radionice Festivala europske kratke priče. Radi kao asistentica na Katedri za književnost Odsjeka za talijanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu.


Bibliografija

(osim prijavljenoga na web-stranicama DHKP): Snježana Husić - Tatjana Peruško, Animalije. Antologija talijanske kratke priče, Naklada MD, Zagreb, 2001.

Benvenuto Cellini, Moj život (Vita, 1558-1566), preveo s talijanskoga Tin Ujević, prijevod redigirala i bilješkama popratila S. Husić, Vrhovi svjetske književnosti, Naklada Ljevak, Zagreb, 2002.

U pripremi: Italo Calvino, Sjećanje svijeta i druge kozmikomike, prev. S. Husić i T. Peruško, SysPrint, Zagreb.

William Trevor, Priča o Lucy Gault (The Story of Lucy Gault, 2002), SysPrint, Zagreb.

 Bibliografija

 Jezici

engleski  hrvatski hrvatski  talijanski talijanski  hrvatski

Kontakt