Goran Čolakhodžić REDOVAN ČLAN

 Životopis

Goran Čolakhodžić (Zagreb, 1990.) diplomirao je engleski i rumunjski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Autor je triju zbirki pjesama, dobitnik je Gorana za mlade pjesnike za 2015. i nagrade Mostovi Struge (Sjeverna Makedonija) za 2017. Član je Hrvatskog društva pisaca. Od 2017. član je organizacijskog odbora pjesničkog festivala "Goranovo proljeće". Od 2017. do 2022. bio je jedan od urednika stranice Besplatne elektroničke knjige (BEK) Društva za promociju književnosti na novim medijima.

Već više godina povremeno surađuje, kao prevoditelj, s Veleposlanstvom Rumunjske u Zagrebu i Hrvatskom radiotelevizijom. 

Književnim prevođenjem bavi se od 2014. Surađuje s prevoditeljima Anom Brnardić Oproiu ("Hotel Universal", "Krajolici, ljudi i ptice") i Adrianom Dumitruom Oproiuom (kod svih prijevoda s hrvatskog, srpskog i bosanskog na rumunjski). Nekoliko njegovih suautorskih i samostalnih prijevoda poduprli su Zaklada TRADUKI i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Pored cjelovitih knjiga, preveo je i brojne pojedinačne pjesme (izbore), prozne i filozofske tekstove s rumunjskog i engleskog jezika.

 Bibliografija

 Jezici

engleski  hrvatski hrvatski  rumunjski rumunjski  hrvatski

Kontakt